18:30

AIF BARRIKADEN

Referat: Nydala IF - AIF BARRIKADEN

Startelva: Strandell - Florian, Morten, Danne, Johan M - Park, Johan A - Alex, Anders, Leo - Govan

Avbytare var Martin N som kom in efter 35 min som innermittfältare och sedan spelade där resten av matchen med undantag av 12 min i 2:a halvlek, Christian T som kom in på topp efter 35 min, spelade där en dryg halvtimme och sedan resten av matchen på vänsterkanten, Bagher som spelade hela 2:a halvlek som högerback, Daniel Sosa som spelade sista 20 som innermittfältare och Henke H som inte spelade alls.

Nydala inledde mycket starkt första kvarten och tog också ledningen med 1-0 i 6:e min på nick efter inlägg från vänsterkanten. På vårt första avslut gör vi sedan 1-1 i 13:e min. Johan M kastar ett långt inkast som efter lite rörigt spel i straffområdet hamnar hos Alex som (via ett par ben tror jag) får iväg den till Anders som efter en vändning sätter bollen i bortre.

Nydala fortsätter att dominera ett tag till och har i den 16:e min en dubbelchans. Först har de en frispark från långt håll i ribban och sedan får en av deras spelare på returen ett jätteläge helt omarkerad framför mål men drar den en bra bit över målet. Bara minuten senare har de ytterligare en bra målchans sedan Strandell vid en situation inte kunnat hålla bollen men fick hjälp av någon (Johan M) som fick undan den strax innan mållinjen.

Efter detta började spelet jämna ut sig och sista kvarten tog vi över rätt rejält. Dock fick de ett jättekontringsläge i 25:e min sedan vi slarvat bort bollen med mycket folk högt uppe. De kom 2 mot 1 men genom smart och resolut agerande av Morten (och lite sämre av dem i sanningens namn) rann detta deras jätteläge helt ut i sanden.

I den 34:e min frispelades Anders snyggt av Govan men kom en aning för nära målvakten. Fyra min senare frispelas Anders på nytt - denna gång av Martin - drar målvakten och ska bara rulla in bollen när han dras ner men fick till sin egen, och nog alla närvarandes förvåning, ingen straff.

I början av andra halvlek dominerar vi sedan lika mycket som de gjorde i början av den första och skapar flera riktigt bra chanser varav den allra bästa kom i den 55:e min då Anders slår en frispark som via någon i muren, som så ofta i sådana här fall, går i en hög bana för att sedan gå nästan rakt ner. Bollen ser ut att gå ner under ribban bakom en några meter ut stående målvakt men denne lyckades via en svettig enhandsräddning tippa den till hörna. Här var man bergsäker på mål men vi ska tydligen inte få ha riktigt flyt någon gång i år. Utöver dessa har vi många halvchanser där vi inte riktigt kommer till skott.

Vårt spelmässiga klara överläge varar i 25 min innan Nydala åter börjar ta för sig lite mer och spelet jämnar ut sig och sedan de först missat en rätt bra chans i den 72:a min tilldöms de i den 76:e min en synnerligen tveksam frispark. Denna frispark sätter de i mål och alla som följt oss på Gullviksborg de senate åren känner igen sig. Detta är verkligen inte vår lyckoarena. Massor av knappa och orättvisa förluster ofta som en konsekvens av klara missbedömningar av domarna.

Vi gjorde i alla fall en bra match och var så nära att ta minst 1 poäng mot ett Nydala som redan innan den här matchen hade 4 raka segrar. De hade som ses nedan flest avslut men vi hade tre jättechanser vid ställningen 1-1 och hade haft en bra chans att vinna med bara lite större tur med domsluten som gick i deras favör under i stort sett hela matchen.

Nu vill det ju till en höst i nivå med fjolårets för att ha den minsta lilla chans att stanna kvar men hoppet är ju det sista som överger människan.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 1-4, Skott på mål: 4-6   Skott utanför: 5-7